KESÄN ILMIÖVITRIINISSÄ MATKUSTETAAN MAAILMALLE

Museon uudessa ilmiövitriinissä esitellään Worldloppet-hiihtomaratonien kiehtovaa maailmaa.
Worldloppet Master Juhani Saimovaara lahjoitti keväällä 2024 Hiihtomuseolle keräämäänsä esineistöä maratonhiihdoista ympäri maailman.

Worldloppet on vuonna 1978 perustettu kansainvälinen hiihtomaratonien sarja intohimoisille hiihtäjille ympäri maailman. Tällä hetkellä sarjaan kuuluu 20 eri hiihtokisaa. Jokaisella tapahtumalla on oma ainutlaatuinen reittinsä ja tunnelmansa. Lahtelainen Finlandia-hiihto on osa Worldloppettia.  

Worldloppet-hiihtotapahtumat ovat avoimia kaikille hiihdosta kiinnostuneille, oli sitten kyseessä ammattilainen tai harrastaja. Hiihtäjät keräävät leimoja Worldloppet-passiin ja voivat saavuttaa arvostetun Worldloppet Master -tittelin hiihtämällä 10 kisaa. Vähintään yksi kisoista on hiihdettävä eri mantereella.

Mittava lahjoitus Hiihtomuseolle

Hiihtomuseon toisessa kerroksessa sijaitsevassa ilmiövitriinissä on esillä Worldloppet Master nro 749 Juhani Saimovaaran lahjoittamia esineitä. Saimovaara saavutti Master-tittelin jo vuonna 1992. Saimovaara jatkoi harrastustaan saavuttaen Global Worldloppet Skier -tittelin nro 132 hiihdettyään kaikki sarjan kisat. 

Tervetuloa tutustumaan Saimovaaran huikeaan hiihtosaavutukseen!