Paikoillanne, valmiit, hep! Tekemistä museossa

Kuva: Riikka Huuskonen

Hiihtomuseon toimintaosasto tarjoaa ensiapua lumenkaipuuseen ja talviurheiluelämyksiä säällä kuin säällä!

 • Eleillä toimiva mäkihyppysimulaattori tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ponnistaa maineeseen Lahden suurmäestä.

  Mäkihyppysimulaattorissa pääset testaamaan mäkikotkan taitosi. Mäkihyppysimulaattori vie sinut ylös torniin ja tuo sinut alas ”rännistä”. 3D-pelissä pääset eläytymään mäkihypyn hurjaan tunnelmaan. Päivän top ten -lista pyörii herkeämättä ja hyppykuningas vaihtuu tunnista toiseen. Porukalla voit kisailla Selän herruudesta koe- ja kilpailukierroksineen. Hyppykokemus on aidon kaltainen, vain hengenvaara puuttuu!

 • Käytössä on myös ampumahiihdon laserammuntapiste, jossa voi haastaa kaverin pistooli-  ja kivääriammunnassa.

  Ampumahiihto on vaativa laji monipuolisuutensa takia. Kun on ensin tehnyt lihaskuntoa vaativan suoritteen ladulla, voi tähtääminen tarkassa ampumasuoritteessa olla hankalaa. Infrapunasäteellä toimiva EKO AIMS -ase tarjoaa mahdollisuuden tähtäysharjoitteluun. Vihreän valon saat syttymään osumasta ja punaisen hutilaukauksesta. Montako sakkokierrosta joudut kiertämään?

 • Tarjolla on niin ikään mäkimatin hyppyrimäki, jossa voi hyppäyttää minimäkihyppääjiä eli mäkimatteja. Hyppääjäfiguureilla kisailu on lasten kestosuosikki.

 • Hiihtomuseosta löydät kauniisti kuvitetun heittoseinän, jonka aukkoihin osumisessa testataan heittokäden vakautta. Kenellä on tarkin sihti?

 • Toimintaosastolla saa kisailla vapaasti museon sisäänpääsymaksulla. Ennakkotilauksesta on mahdollista varata ohjatut, leikkimieliset talviurheilukisat, joissa mitataan ryhmän kovimmat mäkikotkat ja vakaimmat tähtääjät. Kaikki osallistujat saavat diplomin palkinnoksi. Katso lisää sivulta Opastukset ja työpajat.

 • Hiihtomuseon uudistetussa yläkerrassa on avautunut lastennurkkaus Nuoska! Nuoskassa saa hengailla, pelailla, askarrella, värittää, lukea ja ihan vaan olla.

  Nuoskasta löytyy väriyskyniä ja -tehtäviä sekä valikoima luontoteemaisia kirjoja.