Lumi- ja talviurheiluleikit

maaliskuu 2004 ‐ joulukuu 2005
Arkistoitu

Yläkerran näyttelytila muuntui talvimaailmaksi, jossa esillä oli erilaisia esinekollaaseja, potkukelkan ja LUIKURIN historiaa,  pulkka- ja liukurimäki,  lumiteatteri,  Mäkimatin minihyppyrimäki kisoineen sekä pelipöydällä talviurheilupelejä lätkästä visailuihin.

Muistatko Mäkimatin, tuon rautasuksisen ryhdikkään pihojen lumihyppyreiden mestarin? Nyt Mäkimatti sai oman muovimäen näyttelyymme ja kisailu saattoi alkaa.  Hiihtomuseosta löytyi ohjeet luikurin rakentamiseen. Näyttelyssä oli mukana kelkkoja, mailoja, lätkiä, luistimia ja pipoja eri vuosikymmeniltä. Esimerkkeinä olivat mm. koululaiset kansanhiihdoissa ja Hopeasompakilpailuissa.

Pikkulasten toiminnallinen näyttely, Luminen lapsuus, sai innostuneen vastaanoton perheiltä, päiväkodeilta ja kouluilta. Tästä näyttelystä mukaan poimittiin parhaita paloja uuteen talvitouhumaamaailmaan: mukana oli muovinen liukumäki, lumilinnojen rakentaminen ja lumienkeleiden tekopaikka tähtitaivaan alla. Lumiteatterissa pääsi mukaan satumaailmaan Elsa Beskowin Ollin hiihtoretkien kautta. Näyttelyssä sai itse pukeutua lumikuninkaaksi, jääkuningattareksi tai metsän eläimeksi.