Lahti kansainvälinen hiihtokaupunki

tammikuu 2017 ‐ maaliskuu 2018
Arkistoitu

Lahti kansainvälinen hiihtokaupunki –näyttely kertoi siitä, miltä Lahti kisakaupunkina näyttää ulkopuolisten silmin. Sekä kisavieraiden että urheilijoiden vastaanottaminen ja houkutteleminen kisakaupunkiin on kautta aikojen ollut ystävällistä, vieraanvaraista, värikästä ja humorististakin. Tunnistatko Lahden mainosvalojen takana?

Lahti oli toiminut pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisakaupunkina jo ennätykselliset kuusi kertaa. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 Lahti sai järjestettäväkseen seitsemännet hiiihdon MM-kisat. Hiihtomuseon näyttely esitteli Lahden historiaa kansainvälisenä hiihtokaupunkina valottaen sitä maailmanmestaruuskisoista kertyneen kuvamateriaalin kautta.

Lahti kansainvälinen hiihtokaupunki –näyttely oli vahvasti visuaalisuuteen ja kuvaan perustuva kokonaisuus, joka avautuu helposti niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin kisavieraille. Näyttelyssä esille tulivat kisavieraiden tarinat Lahdesta – miltä Lahti näyttäytyy ulkomaisten kisavieraiden silmin pitkän kisahistoriansa aikana, niin valmistautuessaan vuoden 2017 kisoihin että aiempina kuutena MM-vuonna. Lisäksi esiteltiin, millaisin tavoin Lahti on markkinoinut itseään kansainvälisille tahoille.