Hiihdon henkeä

Hiihtomuseon perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa hiihdon vauhdikkaasta historiasta.

Hiihdon henkeä -perusnäyttely katsoo suomalaista hiihtomenneisyyttä monin silmin: teemaa tarkastellaan niin arkihiihtäjän, hiihtoharrastajan kuin ammattilaisurheilijan näkökulmasta. Näyttelyssä huomioidaan keväthanget löytäneet kuntoilijat ja kouluhiihdosta traumatisoituneet sivakoijat.

Näyttely kuljettaa kävijät menneiden vuosituhansien takaisista hiihtotavoista oman aikamme hiihtotrendeihin. Myös oman aikamme suosikiksi noussut laskettelu- ja lumilautailukulttuuri nostetaan esille. Näyttely valaisee niin ikään ampumahiihtoa ja sen vauhdikasta historiaa.

Myös mäkihypyn ja yhdistetyn maailmaan pääset tutustumaan Hiihdon henkeä -näyttelyssä. Uusiutunut näyttelyn osa tarjoaa lajitietoja ja elämyksiä kuten kuuntelupiste, jossa voit kuunnella legendaaristen Punapaitojen muisteluita.

Lahdessa joka vuosi järjestettävät Salpausselän kisat sekä jo seitsemännen kerran järjestetyt pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut saavat arvoisensa esittelyn niin huikeassa Salpausselkä elää -mediateoksessa kuin Hiihdon henkeä -näyttelyssä.

Suomen ampumahiihdon historian jännittäviä vaiheita löydät myös näyttelystä.

Suuri printti Veikko Hakulisesta, hiihtäjästä ja kuuntelulaukku, josta voi kuunnella hiihtäjien tarinoita
Lahden museoiden kuvakokoelmat, Tiina Rekola