Malva x Hiihtomuseo: 100 vuotta Salpausselällä

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa avautuu Salpausselän satavuotiasta kisaperinnettä juhlistava julistenäyttely. Malvan ja Hiihtomuseon yhteistyönä valmistettu näyttely esittelee uudelleen painettuja julisteita sadan vuoden ajalta.
9.2.2023 ‐ 30.4.2023
Arkistoitu

Halusta hiihtää Suomi maailmankartalle syntyi yksi hiihtohistorian pitkäaikaisimmista kisaperinteistä. Salpausselän kisat järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa talvella 1923, ja sadassa vuodessa Lahdesta on kasvanut kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu hiihtokaupunki.

Salpausselän juhlavuoden kunniaksi ovat Malva ja Hiihtomuseo lyöttäytyneet yhteen, jonka seurauksena on syntynyt 100 vuotta Salpausselällä -julistenäyttely Malvan Kellarigalleriaan.

Malvan julistekokoelmista löytyvät teokset on valokuvattu ja tulostettu uudelleen suomalaiselle koivuvanerille. Näyttelyyn on valikoitu toistakymmentä julistetta, jokaiselta vuosikymmeneltä jotakin niin Salpausselän kisoista kuin pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuista. Kisajulisteiden kuvituksissa näkyvät vauhti, voima, viihde ja suuren urheilujuhlan tuntu. 

100 vuotta Salpausselällä -näyttely esillä on esillä Malvan Kellarigalleriassa Salpausselän kisojen yli 9.2.–30.4.2023. Näyttelyyn pääsee Malvan pääsylipun hinnalla.

Malva on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18 ja keskiviikkoisin pidennetysti klo 21 asti.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva sisäänkäynti Päijänteenkadulla

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva