Hiihtourheilun hyväksi - Lahden Hiihtoseura 100 vuotta

1.4.2022 ‐ tammikuu 2025
Katso kaikki aukioloajat
Salpausselänkatu 8
Sijainti ja saapuminen

Merkkivuoden kunniaksi toteutettu näyttely esittelee ilmiöitä menestyneen ja yhteisöllisen seuran vauhdikkaasta historiasta. Hiihtomuseon kokoelmista on nostettu esille helmiä, jotka kertovat seuran pitkäjänteisestä työstä ja tavoitteesta olla Suomen paras lumella. 

LHS sai alkunsa innostuksesta saada Suomeen Norjan Holmenkollenin kaltainen talviurheilun pyhättö. 3.4.1922 perustettu LHS osoitti toimeliaisuutensa jo heti kättelyssä ja järjesti ensimmäiset Salpausselän hiihdot jo perustamista seuranneena talvena.  

Lahden Hiihtoseuran pitkäjänteisellä työllä Lahdesta on kasvanut pohjoismaisten hiihtolajien kansainvälinen näyttämö. Salppurin kisat ovat aina olleet Lahden Hiihtoseuran, kaupunkilaisten ja paikallisten yritysten yhteinen ponnistus. Seuraan kuuluu vankkumaton rivi vapaaehtoisia, jotka vuodesta toiseen saapuvat Salpausselälle tukemaan ja mahdollistamaan toiminnan.  

Kilpailujen järjestämisen ohella seuran päätavoitteena on sadan vuoden ajan ollut hiihtourheilun edistäminen sekä lasten ja nuorten parissa tehtävä liikuntakasvatus. Kansainvälisen ja kansallisen menestyksen perusteella Lahden Hiihtoseura on Suomen menestyksekkäimpiä urheiluseuroja. Vaikka seura pyrkii valmentamaan kilpaurheilijoita, on johtavana päämääränä innostaa kaiken ikäisiä harrastamaan talvilajeja.  

Näyttely juhlistaa sadan vuoden saavutuksia, historiallisia hetkiä ja hiihtoseuralaisten muistoja niin kilpa-areenoilta kuin kulissien takaa.